Ana içeriğe atla

Siyah Alman Kurdu Hakkında Herşey


 Alman Kurt Özellikleri


Siyah Alman Kurdu
Siyah Alman Kurdu ve Sahibi
Siyah Alman Kurdu
Siyah Alman Kurdu Alfa ve Sahibi



TANIMI
Alman Kurtları Alsasian olarakta bilinirler. Alman Kurtları dengeli ve çok güçlü köpeklerdir. Alman Kurtlarının kürkü genellikle siyah sarı, gri(Sable) veya tamamen siyahdır,bazen mavi,ciğer,beyaz renkleride görülsede tüm standardlar için bu renklerhata sayılır. Beyaz Alman Çoban Köpeği için kabul edilebilir bir renk değildir, ama bu aralar ayrı bir ırk gibi kabul edilmektedirler(Amerikan Beyaz Çoban Köpeği).Alman Kurtlarında burun tamamen siyah olmalıdır fakat mavi veya kahverengide bazen olsada standard dışı kabul edilirler ve yarışmalara katılamazlar. Alman Kurtları sıkı,kaslı,hafifçe uzun bir beden ve ince fakat güçlü kemiklere sahiptir. Kafası bedene orantılı ve alnı biraz konveks olmalıdır. Alman Kurtlarının geniş kulakları, ucu sivri, dik ve öne dönük (6 aylıktan küçük köpeklerin kulakları biraz düşük olabilir.)olmalıdır. Gözler badem şeklinde, koyu, zeki,canlı bir bakış taşımalıdır. Çalı gibi tüylü kuyruğu aşil tendonona kadar uzanmalı ve dinlenme anında aşağı sarkık olmalıdır. Ön ayakları ve omuzlarıda kaslıdır; baldırları kalın ve sıkıdır. Oval ve sert tabanlı bir ayak yapısı vardır. Alman Çoban Köpeğinin (Alman Kurdu) 3 çeşidi vardır: Kısa tüylü, orta tüylü ve uzun tüylü.



KARAKTERİ

Alman Kurtları direkt ,korkusuz, meraklı ve dikkatlidirler. Cesur, neşeli, itaatkar ve öğrenmeye çok isteklidirler. Bağlılık ve cesaretleriyle ünlüdürler. Sakin,kendilerinden emin fakat saldırgan değildirler. Ciddi ve çok zekidirler. Çok yüksek bir öğrenme kabiliyetleri vardır. Alman Kurtları ailelerine yakın olmayı çok severler, yabancılara karşı çok dikkatli ve uyanıktırlar. Bu ırk ailesine çok bağlıdır. Bir neden olduğunda havlarlar. Alman Kurtlarının çok gelişmiş bir koruma içgüdüsü vardır, bu nedenle ergenliğe ulaştıklarında çok aşırı bir koruma içgüdüsü taşımamaları için çok iyi sosyalleştirilmiş olmaları gerekir.Asabiyet ve insana saldırma eğilimi genellikle zayıf üretim, bakım ve eğitimin sonucudur. İyi üretilmiş, iyi davranılmış ve eğitilmiş köpek genellikle diğer köpeklerle ve çocuklarla iyi geçinir. Genç yaşta dikkatlice itaat eğitimine tabi tutulmaları gerekir. İyi birer aile köpekleri olabilmeleri için genç yaşta sevgi ve otorite sahibi biri tarafından eğitilmeli ve sosyalleştirilmelidirler. Sinirli ve sert eğitim bu köpeklerde işe yaramaz. Mutlu olabilmesi için Alman Kurdunun bir görevi olmalıdır. Bu ırk çok zeki ve çok kolay öğrendiği için çobanköpeği, bekçi köpeği, polis köpeği, körler için öncü köpek, arama ve kurtarma köpeği,ve aşkeri amaçlı olarakta kullanılmaktadır. Schutzhund, iz takibi, itaat, çeviklik, frizbi, ve çember sporlarında da kullanılmaktadır. Hassa burnu uyuşturucu ve diğer maddeleri aramada ,madenlerdeki gaz kaçaklarını ve yerin 5m. Altındaki borulardaki gaz kaçaklarının saptanmasında da kullanılmaktadır. Alman Kurdu ayrıca çok iyi bir gösteri ve aile köpeğidir.




BOYU , AĞIRLIĞI
Yükseklik: Erkek 60-65cm. Dişi 55-60cm.
Ağırlığı 35 - 40 kg




SAĞLIK SORUNLARI

Kalça ve bilek çıkığı gibi kalıtsal hastalıklar, kan hastalıkları, sindirim problemleri,epilepsi, kronik egzema, keratitis (korneanın yangısı), cücelik ve pire egzaması.



YAŞAM ŞARTLARI

Yeterince egzersiz yaptırılırlarsa bir apartman dairesinde de yaşayabilirler. Ev ortamında kısmen daha az aktiftirler.Geniş bahçeli bir ev onlar için en idealidir.



HAREKET İHTİYACI

Alman Kurtları düzenli hareketi çok severler,özelliklede bu bir çeşit eğitimle desteklenecek olursa.Çok zekidirler ve sahiplerini memnun edici hareketleri yapmak onlar için zevktir.



ÖMRÜ

12-13 yıl civarı.



KÜRK BAKIMI

Sürekli bir miktar ve mevsimsel olarak çok miktarlarda olmak üzere tüy dökerler(İklim ve dönemsel hava şartlarına göre). Haftalık fırçalamalar yeterli olabilir



ORİJİNİ

Wurtemberg, Thurginia, and Bavaria bölgesindeki uzun orta ve kısa tüylü çoban köpelkleri von Stephanitz ve onun gibi bu işe değer veren üteticilerin katkıları ile dikkatli ,itaatkar,ve yakışıklı Alman Çoban Köpeğini üretmişlerdir. Nisan 1899 de , Capt. Max von Stephanitz , Horan adındaki bir köpeği ilk Alman Çoban Köpeği olarak kaydettirmiştir. 1915 yılına kadar uzun ve orta tüylü çeşitleri yarıştırılmıştır.Bugün ülkelerin çoğunda sadece kısa tüylüsü yarıştırılabilir kabul edilmiştir. Kısa tüylü Alman Çoban Köpeği İlk olarak Berlinde 1889 yılında tanıtılmıştır.



GRUP

Çoban Köpeği

Bu blogdaki popüler yayınlar

TİYATRO ANALİZ: Bana Mastika'yı Çalsana

Bana Mastika'yı Çalsana oyun afişi Bu yazıyı yazmayı uzun süredir planlıyordum fakat bir türlü başlayamıyordum. Bundan yedi-sekiz yıl önce ortaokuldayken Türkçe öğretmenimiz tiyatroya olan merakımdan dolayı kendi tiyatro öğrencilerine ek olarak beni de götürmüştü. Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu'nda izlediğimiz oyunun ismi ise "Çok Orijinal Bir Oyun"du. Benim için her zaman özel yeri olan "Çok Orijinal Bir Oyun"dan sonra bir daha tiyatroya gidememiştim. Ta ki bugüne kadar. Ardan sekiz yıl geçtikten sonra tiyatro izlemeye yeniden başlamam çok ani bir kararla olmuştu. Eylül 2015'ten beri Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nun önünden geçerken sürekli "Bana Mastika'yı Çalsana" isimli tiyatro oyununun afişini görüyordum. Sürekli yanımdakilerle "Bana Mastika'yıı çalsana" diyerek gülüşüyorduk. Gel zaman git zaman afişleri alışveriş merkezlerinde de görmeye başlamıştım. 2016 yılına gidiğimizde ise çok yakınlarımı k

LADY GAGA'yı TANIYALIM...

Kaynak:hollywood.blogspot  Lady Gaga Lady Gaga'yı bu dünyanın dışından biri olarak görmek çok da zor  değil.abartılı giyim tarzı ve cesur tavırlarıyla tanıdığımız Lady Gaga ile gelin yakından tanışalım. DÜNYANIN EN ÇEKICI VE EN ÖZGÜVEN SAHIBI KADINI Çok farklı gizli bir güzellik ve çekicilik var bu kadında çoğu kişi gibi artık bende görebiliyorum bunu. DÜNYANIN EN ZENGINLERI ARASINDA Günlük kazancı 416.000 tl değerinde ve yıllık konser kazancı 50.000.000 $ civarında bir para. ''Tüm bu yanıp sönen ışıklar ortasında yemin ediyorum ki şöhret hayatımı alamayacak.''   ''Resmimi çek Hollywood, büyük bir yıldız olmak istiyorum''      DÜNYANIN EN KORKUNÇ 3 INSANI ARASINDA Marilyn Manson Lady Gaga Slipknot ET'TEN KIYAFETINI SIZ NE ZANNETMIŞTINIZ? Mtv ödül törenine katıldığı sırada giydiği çiğ etten olan kıyafeti dünya basınını sıkça meşgul etmişti. Kimileri manyak bu kadın dedi. Kimileri ''dünya star