Ana içeriğe atla

ALBÜM ELEŞTİRİ: SEN ORDA YOKSUN

ELEŞTİRİ: Göksel - #SenOrdaYoksun


Şarkı yazarı ve yorumcusu olmanın en güzel tarafı da bu olsa gerek ; bi sürü insanın yaşamına onları hiç tanımadan dokunabilmek, bambaşka hayatlar ve sorunlar da yaşasan yine de özde ortak paydada buluştuğun hislerini onlara içtenlikle geçirebilmek, dinleyiciyle yakalanmış özel bi paylaşım ve bağ bu.






Aşkların kadını Göksel bomba gibi bir albüm ile 2015'e merhaba dedi. Bize de albümdeki şarkıları kendimizce yorumlama fırsatı yakaladık ve boş durmadık şarkı şarkı albümü inceledik.


SEN ORDA YOKSUN (5/5)
Sen Orda Yoksun şarkısı aynı zamanda albümün isim babası ve ilk klip parçası. Şarkı da Göksel, ne kadar fiziksel olarak yakınında da olsa ama kalbine bir o kadar uzak olunmasından yakınıyor. Şu sözleri ise şarkının can damarı.
''Ruhumun kara boşluğunda, sen orda yoksun.'' 
Albüm açılışı için fazla can yakıcı ve bir o kadar da harika.

GİTTİĞİNDE (5/5)
Bu şarkı da ise onu terk eden kişiye o yumuşak sesiyle onun yokluğunda neler hissettiğini bu kadar güzel anlatacak başka bir söz yazarı daha Türk Pop Müziği'ne gelmeyebilir. Göksel her zamanki gibi söz yazarlığının hakkını sonuna kadar veriyor. Şarkıda ki çaresizliği en iyi anlatan sözler ise
''Gitmesen olmaz mı en azından bir gece, 
İçimde bir kara orman yanıyor gittiğinde ''





ISIRGAN (4/5)
''Aşk hep mi hüsran ben hep mi darmadağın,
Düşmüyor dilimden hicran hep şarkılarım''
Sevdiği kişi her ne kadar onu sevmeyip, terk etse de kalbimin onu asla unutmadığını biliyor ve hala geri dönmesini bekliyor. Şarkı da kullanılan çalgılar ise sonuna kadar canlılık hissi veriyor.


KELEPÇE (5/5)
Sonunda artık onu ne kadar da sevse zorla güzellik olmayacağını anlayıp onun gitmesini istiyor fakat diğer yandan ise gitmesine alışamayacağı için yakarışları devam ediyor. Albüm şu ana kadar bir dizi gibi birbirinin devamı niteliğinde.
''Başka bir vücut isteme, 
Başka bir şefkat arama, 
Hangimiz daha benciliz bilmem ki''





AÇIK YARA (5/5)
Gidenin arkasından açılan yaralarını tamir etmek istiyor fakat bunu da pek başaramadığını anlatıyor. Kime baksa onun yüzünü görüyor ve birlikteyken geçirdiği zamanlar aklına geliyor. Ha geldi, ha gelecek diye kendini avutmaya çalışıyor diğer yandan da yaralarını zorda olsa kapatmaya çalışıyor. Sertab Erener'in İyileşiyorum eseri ile ölümüne kapışacak bir parça olabilir. Eğer Göksel bunu klip çekmek isterse harikalar yaratacağına eminim. Bu şarkı albümün lokomotifi niteliğinde ve umarım ki harcanmaz.
''Özlediğimi biliyorsun 
Beklediğimi biliyorsun 
Söylemem gerekmez 
Hissedersin sen 
Söyle nasıl duruyorsun 
Yoksa unutuyor musun 
Söyle neden gelmiyorsun
Neden'' 




BİN PARÇA (4/5)
Bu şarkıyı bu kadar hisli okuyacak başka bir sanatçı olamaz! Buna eminim! Şarkıyı eleştirecek bir şey bile bulamıyorum. Dizi hız kesmeden devam ediyor ve bu bölüm ise can yakıcı parçalayıcı hem de bin parça. Terk edenin pişmanlığı ve karşı tarafın ona olan aşkı. Aşk insana neler yaptırmaz ki?
''Bin parçaya bölünsün kalp, 
Bunu çoktan hak etti.''

AŞK KAHROLSUN (5/5)
Nihayet onsuz da hayata devam edebileceğini anlayan Göksel, en büyük sitemini ediyor ve AŞK KAHROLSUN diyor.Artık ona aşık olmadığını sadece AŞK'a aşık olduğu hafızalarımızı kazıyor. Bir daha onun oyunlarına gelmeyeceğini üstüne basa basa deyim yerindeyse haykırıyor ve bize de bu yakarışları dinlemek kalıyor. 
''Bırak beni yalnızlığımda 
Bir daha gelmem zor o oyuna 
Kalbimi vermem avuçlarında 
Harcarsın''




BELKİ ADIN... (5/5)
Yıllar geçti, bir çok aşk geçti başınızdan ve bir an geliyor ki onun artık bu dünyada olmadığını öğreniyorsun ve sana kalan sadece yaşadığın anılar gözyaşları içerisinde onu hatırlıyorsun ve o sırada bu şarkı fonda çalıyor yüzünde bir tebessüm beliriyor ve geriye güzel anıların yanında pişmanlıkların ''keşke''lerin kalıyor.
''Veda bile etmeden gidiyor aşk 
Geldiği gibi aniden 
Daha sıkı sarılmalıydım
Kollarında mutluyken''





KOLAY MI? (3/5)
Albümün tek hareketli şarkısı bu olsa gerek. Unutmak mümkün mü? Bizce değil ki Göksel için de öyle değil yoksa şu sözler ortaya çıkar mıydı?
''Bıraktığım yere dönsem de artık bulamam seni
Geçen her salise her dakika değiştirdi bizi 
Gitmeyi ister miydim ne sanıyorsun 
Kolay mı yalnızlığım kolay mı sensizliğim 
Mutlu muyum sanıyorsun yanılıyorsun 
Kolay mı kimsesizliğim kolay mı sahipsizliğim''

BU SABAH (4/5)
Henüz dizi bitmiş değil fakat finale az kaldığı için heyecan artar normalde fakat arka arkaya iki unutamadım temalı şarkı ile finali nasıl yapacak diye insan merak ediyor ve bunu yaparken kimseyi sıkmıyor. 
''Herkes nasıl yaşıyor ayrılık bu kadar zorsa 
Ne yana baksam yüzün gözlerin karşımda
İnsan nasıl dayanır ayrılık bu kadar zorsa'' 




DENİZE BIRAKSAM (5/5)
Hayat devam ediyor her şeye rağmen. Finale yakışan bir şarkı da Mabel Matiz, Göksel'i yalnız bırakmıyor. Finalde sürprizleri eksik olmayan bir dizi gibi adeta Sen Orda Yoksun albümü. Bu şarkı da ise hayatına kaldığı yerden devam ediyor ve denize bıraktıklarını sadece iyi anılar olarak hatırlamak üzere plağa takılmış bir albüm (özellikle bu şarkı) fincanında kahvesi ve elinde kitabı ile hayat her şeye rağmen yaşamaya değer diyor. Ve sahne! diyerek bizlere veda ediyor. Şimdilik tabi ki.
''Denize bıraksam kendimi 
Kumlara uzatsam gölgeni 
Havada umut, ruhum firar 

Güneşte kurutsam kalbimi''


ALBÜMÜ SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.
ALBÜMÜ KESİNTİSİZ DİNLEMEK İÇİN;

Bu blogdaki popüler yayınlar

Siyah Alman Kurdu Hakkında Herşey

 Alman Kurt Özellikleri Siyah Alman Kurdu ve Sahibi Siyah Alman Kurdu Alfa ve Sahibi TANIMI Alman Kurtları Alsasian olarakta bilinirler. Alman Kurtları dengeli ve çok güçlü köpeklerdir. Alman Kurtlarının kürkü genellikle siyah sarı, gri(Sable) veya tamamen siyahdır,bazen mavi,ciğer,beyaz renkleride görülsede tüm standardlar için bu renklerhata sayılır. Beyaz Alman Çoban Köpeği için kabul edilebilir bir renk değildir, ama bu aralar ayrı bir ırk gibi kabul edilmektedirler(Amerikan Beyaz Çoban Köpeği).Alman Kurtlarında burun tamamen siyah olmalıdır fakat mavi veya kahverengide bazen olsada standard dışı kabul edilirler ve yarışmalara katılamazlar. Alman Kurtları sıkı,kaslı,hafifçe uzun bir beden ve ince fakat güçlü kemiklere sahiptir. Kafası bedene orantılı ve alnı biraz konveks olmalıdır. Alman Kurtlarının geniş kulakları, ucu sivri, dik ve öne dönük (6 aylıktan küçük köpeklerin kulakları biraz düşük olabilir.)olmalıdır. Gözler badem şeklinde, koyu, zeki,canlı bir

TİYATRO ANALİZ: Bana Mastika'yı Çalsana

Bana Mastika'yı Çalsana oyun afişi Bu yazıyı yazmayı uzun süredir planlıyordum fakat bir türlü başlayamıyordum. Bundan yedi-sekiz yıl önce ortaokuldayken Türkçe öğretmenimiz tiyatroya olan merakımdan dolayı kendi tiyatro öğrencilerine ek olarak beni de götürmüştü. Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu'nda izlediğimiz oyunun ismi ise "Çok Orijinal Bir Oyun"du. Benim için her zaman özel yeri olan "Çok Orijinal Bir Oyun"dan sonra bir daha tiyatroya gidememiştim. Ta ki bugüne kadar. Ardan sekiz yıl geçtikten sonra tiyatro izlemeye yeniden başlamam çok ani bir kararla olmuştu. Eylül 2015'ten beri Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nun önünden geçerken sürekli "Bana Mastika'yı Çalsana" isimli tiyatro oyununun afişini görüyordum. Sürekli yanımdakilerle "Bana Mastika'yıı çalsana" diyerek gülüşüyorduk. Gel zaman git zaman afişleri alışveriş merkezlerinde de görmeye başlamıştım. 2016 yılına gidiğimizde ise çok yakınlarımı k

LADY GAGA'yı TANIYALIM...

Kaynak:hollywood.blogspot  Lady Gaga Lady Gaga'yı bu dünyanın dışından biri olarak görmek çok da zor  değil.abartılı giyim tarzı ve cesur tavırlarıyla tanıdığımız Lady Gaga ile gelin yakından tanışalım. DÜNYANIN EN ÇEKICI VE EN ÖZGÜVEN SAHIBI KADINI Çok farklı gizli bir güzellik ve çekicilik var bu kadında çoğu kişi gibi artık bende görebiliyorum bunu. DÜNYANIN EN ZENGINLERI ARASINDA Günlük kazancı 416.000 tl değerinde ve yıllık konser kazancı 50.000.000 $ civarında bir para. ''Tüm bu yanıp sönen ışıklar ortasında yemin ediyorum ki şöhret hayatımı alamayacak.''   ''Resmimi çek Hollywood, büyük bir yıldız olmak istiyorum''      DÜNYANIN EN KORKUNÇ 3 INSANI ARASINDA Marilyn Manson Lady Gaga Slipknot ET'TEN KIYAFETINI SIZ NE ZANNETMIŞTINIZ? Mtv ödül törenine katıldığı sırada giydiği çiğ etten olan kıyafeti dünya basınını sıkça meşgul etmişti. Kimileri manyak bu kadın dedi. Kimileri ''dünya star